Kritik i p4

Oro och kritik mot kommunens agerande och barnen kommer till tals i p4-sörmland. Sven Anderson (M) är tydlig med att han vill göra besparingar och att dessa pengar bättre kan användas till annat inom skolorganisationen. Återigen, vilka besparingar tror sig Sven kunna göra? Det har vi inte fått svar på ännu trots upprepade påstötningar. Vår uppfattning är att Svens och Linda Lundins (S) planer i själva verket kommer att leda till ökade kostnader:

Tomma lokaler kommer fortsätta att belasta kommunens och barn- och utbildnings budget. Barn- och utbildning har hyreskontrakt på lokalerna som löper till 2018-12-31.

Personalkostnaderna kommer vara ungefär de samma då personalstyrkan behöver utökas på föreslagna Welandersborgsskolan.

Renoveringar och ombyggnad av lokaler på Welandersborgs skola kan komma att bli aktuellt.

Kostnad för skolskjutsar kommer att öka.

One thought on “Kritik i p4”

1. Nog har den gode Sven Andersson missuppfattat hur mycket man kan får för att hyra ut några klassrum. Med erfarenhet från Kilenkryssets beräkningar och som gammal ledamot av Gnesta Förvaltnings AB, som äger fastigheten kan det bedömas en hyresintäkt på kanske 200.000 kr/år. Detta är något som är försumbart i hela resonemanget.

Något annat borde således ligga bakom S och M ambitioner. Vilka är dock inte känt. Moderaterna har just nu en PR-serie för att utsatta skolor måste ges fler resurser. Denna åtgärd synes vara kontraproduktiv visavi denna ambition!

Gilla

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )