Många frågor på möte med vårdnadshavarna

Skolledare och politiker från S och M hade igår bjudit in vårdnadshavare till barn i förskoleklass/skola för informationsmöte och för att lyssna till våra synpunkter.

Många vårdnadshavare är frågande och mycket kritiska till varför beslutet om att lägga ner skolan måste fattas så fort utan att riskanalyser och konsekvensanalyser har gjorts. Varför nedläggningen är påskyndad förklaras inte närmare av de ansvariga politikerna men de uttrycker att det är bättre att lägga ner skolan snabbt än att avvakta.

Många undrar över de besparingar som politikerna ser sig kunna göra och ifrågasätter riktigheten i dessa. Man frågar också hur en alternativ användning av lokalerna kan komma att se ut men inga svar ges.

Vårdnadshavare frågar hur de ansvariga tänker kring förskolan och hur denna kommer att påverkas av en nedläggning av skolan. Vårdnadshavare uttrycker en oro för hur de ska kunna lita på att denna kommer att finnas kvar i längden när politikerna agerar på detta sätt.

Flera på mötet berättar om hur deras liv och vardag kommer att påverkas om skolan läggs ner. Många får avsevärt ökade resvägar om de bli hänvisade till Welandersborgs skola, andra kan bli tvungna att söka skolor åt Mariefreds/E20 hållet och andra uttrycker att de kan komma att behöva flytta från orten. Flera berättar också hur de valt att flytta till Laxne för att det finns skola här eller just för denna skolas skull.

De nya reglerna kring närhetsprincipen och skolvalet är också något som flera föräldrar ställer frågor om.

Sammanfattningsvis var det mycket frågor men tyvärr få svar. Vi fick veta att det lutar åt att det är Welandersborgsskolan i Björnlunda som erbjuds våra barn efter sommaren om beslutet att lägga ner skolan blir fattat.

IMG_20160518_181140
Ett 60-tal engagerade i skolan mötte politikerna med protester innan mötet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )