S och M fortfarande fast beslutna…

Möte hölls igår i Laxneskolans idrottshall där Johan Rocklind (S), Ann-Sofie Lifvenhage (M), Sven Anderson (M), Linda Lundin (S) samt Christina Hedberg (kommunchef) skulle svara på frågor om skolan och den föreslagna nedläggningen.

Politikernas ambition var tydlig och de stod fast beslutna att omgående lägga ner skolan. Det tycks inte spela någon roll att vi är flera som upprepade gånger förklarat, och tydligt visat, att deras förhoppningar om ekonomiska besparingar inte stämmer. De vägrar verka för att hitta lösningar på skolans utmaningar trots att vi tydligt visat att mycket fortfarande går att göra och att lösningar och alternativ finns inom räckhåll. De ursäktar sin dåliga framförhållning men fortsätter att forcera frågan. De vill bara lägga ner, oavsett kostnader, oavsett konsekvenser för bygden, oavsett konsekvenser för människorna…

IMG_20160523_183541188
Cirka 100 personer ställde frågor, försökte påverka och visa på lösningar. Varför denna ovilja hos S och M att lyssna och förstå?

 

IMG_20160523_183612822_HDR
Politikernas presentation innehöll ett antal diagram över kostnader, elevantal och befolkningsutveckling. Uppgifterna ledde till skarp kritik och det är uppenbart att någon djupare tolkning och analys av dessa inte gjorts.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s